Komunikat przedstartowy – Wielki Finał GPK

Czas niestety leci bardzo szybko, dobra wiadomość jest jednak taka, że… już w niedzielę Wielki Finał GPK. Ostatni akord bieżącej edycji. Prosimy o zapoznanie się z poniższym komunikatem przedstartowym.

1.Biuro zawodów

Biuro zawodów otwarte będzie tylko i wyłącznie w niedzielę. Zachęcamy do udania się do biura jak najwcześniej, pozwoli to uniknąć długich kolejek i niepotrzebnych nerwów.

niedziela (3.02) – SP nr 72, ul. Modrzewiowa 23 (50.064461, 19.865125)

8:00 – 10:30

odbiór medali – 8:00-15:00

2. Harmonogram

Harmonogram godzinowy w odrębnym poście.

Tym razem wszystkie dekoracje odbędą się „w jednej turze”, na boisku przed szkołą.

3. Numery startowe

Standardowo, przed biegiem przypominamy o kwestiach związanych z numerami startowymi.

– Numery karnetowe, które już otrzymaliście, obowiązują do końca bieżącej edycji.

– Koło namiotu pomiaru czasu zlokalizowany będzie punkt kontroli chipów. Przed biegiem zachęcamy „karnetowców” do uprzedniej kontroli swojego numeru startowego.

– Jeżeli ktoś zapomni numeru startowego na bieg (na karnet) lub nie zgłosi wcześniej reklamacji – koszt wydrukowania nowego numeru – 10 zł.

– Zawodnicy, którzy nie odebrali jeszcze numeru na karnet (jeśli tacy są ;)), wciąż jeszcze mogą to zrobić! Zapraszamy do biura zawodów!

– Osoby, które zgłosiły się na pojedynczy bieg (Wielki Finał GPK), zapraszamy po odbiór numeru do biura zawodów. Po biegu numer będzie można zachować na pamiątkę.

– Jak zwykle będzie można zapisać się na bieg jeszcze w biurze zawodów. Obowiązują kwoty wpisowego według III terminu zgłoszeń.

4. Parkingi

Uprzejmie prosimy o korzystanie tylko i wyłącznie z miejsc dozwolonych do parkowania. Zalecane parkingi – parking koło startu oraz parking przy ulicy Modrzewiowej, organizator nie zapewnia/nie pośredniczy przy zapewnieniu miejsc parkingowych.

5. Wodopoje i bufet

Punkt picia zlokalizowany będzie na 7,5 km (Ambitna Jedenastka) oraz 7,5 km, 11,4 km, 19 km dla Hardej Dwudziestki Trójki. Zawodników zachęcamy do zostawienia własnych napojów na punkcie 11,4 km (koło mety). Na tym punkcie dla zawodników przygotowane będą również kawałki czekolady. Dodatkowo drobny poczęstunek dostępny będzie dostępny po biegu w szkole podstawowej. Dla zawodników Hardej Dwudziestki od godziny 13:15 wydawana będzie ciepła zupa.

6. Wyniki online

Na stronie pomiaru czasu dostępne będą nieoficjalne wyniki online.

link do wyników

7. Szkoła Podstawowa

Jak zwykle dostępna będzie dla Was szkoła (50.064461, 19.865125), a w niej będzie możliwość skorzystania z depozytu, bufetu, szatni czy prysznica. Na sali gimnastycznej otwarte będzie również stoisko z odżywkami HIGH5 oraz koszulkami GPK.

8. Partnerzy GPK

W Szkole Podstawowej dostępne będą stanowiska Partnerów GPK:

– Centrum Zdrowia Biegacza pokaże Wam techniki masażu, regeneracji i fizjoterapii.

– Trenerzy personalni i dietetycy z All for Body dysponować będą paletą cennych porad dotyczących treningu motorycznego. Na stanowisku All for Body dostępna będzie również waga Tanita.

9. Segregacja odpadów

Podczas tegorocznego GPK prowadzona będzie segregacja odpadów na plastik, szkło, papier, plastikowe zakrętki i odpady organiczne. Bardzo prosimy zawodników o zapoznanie się z zasadami segregacji, a kierowników ekip o zaznajomienie biegaczy z tym tematem.

Kolory poszczególnych worków do segregacji:

żółty – metale i tworzywa sztuczne

zielony – szkło

niebieski – papier

brązowy – odpady organiczne

10. Losowanie nagród

Zwycięzcom losowania nagród gratulujemy i przypominamy, że nagrody będą do odbioru po biegu w biurze zawodów.

lista wylosowanych

11. Klasyfikacja drużynowa – komunikat

Informujemy, że punkty do klasyfikacji drużynowej za ostatni bieg zliczane będą TYLKO I WYŁĄCZNIE wśród osób zgłoszonych online (z wpisanym klubem). Tego typu decyzja pozwoli nam na przygotowanie klasyfikacji drużynowej na czas oraz uniknięcie potencjalnych błędów.

Wszelkie zmiany wprowadzane będą jeszcze tylko dzisiaj do 14:00, osoby które chcą takie zmiany dokonać prosimy o e-maila na kontakt@krakowbiega.pl

Powodzenia!

*fot. Manuel Uribe

Scroll to Top